Allergiakodin puhdistus

Suomalaisista joka toinen kärsii allergiaoireista jossain elämänsä vaiheessa. Siivouksessa allergiaoireita voivat aiheuttaa mm. ilmaan nouseva pöly, siivousaineiden hajusteet ja säilöntäaineet. Allergia- ja Astmaliiton myöntämä Allergiatunnus kertoo tuotteesta, joka ei sisällä lainkaan yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä ainesosia, materiaaleja tai hajusteita. Kiilto Hajusteeton Kodinhoitotuotteet on Allergia- ja Astmaliiton kanssa yhteistyössä kehitetty täysin hajusteeton ja väriaineeton kodinpuhdistusainesarja.

Allergikolle miellyttävä kodin siivous

Suursiivouksen tarve vähenee huomattavasti, kun pidät kodin jatkuvasti siistinä. Rajut suursiivoukset saattavat aiheuttaa allergiselle sairauskohtauksen. Pesu- ja puhdistusaineita valitessasi kannattaa suosia tuotteita, joista on poistettu suurimmat ärsykkeet, kuten kirkasteet, hajusteet ja säilöntäaineet. Noudata aina pesuaineiden annosteluohjeita.

Allergikonkaan kotiin ei yleensä tarvita antibakteerisia puhdistusaineita. Herkkäihoisen kannattaa suojata kädet vinyylikäsineillä, sillä kumikäsineet saattavat aiheuttaa allergiaa. Ärsytyksen välttämiseksi kannattaa huolehtia myös siivousvälineiden puhtaudesta.

Allergiakodin siivouksen muistilista

Päivittäin

Siivoa päivittäin pesutilat ja irtoroskat, sekä pyyhi pölyt siivousliinalla. Kosteiden tilojen puhdistamiseen sopii esim. Kiilto Hajusteeton Kodinpuhdistaja ja Kiilto Hajusteeton WC-puhdistaja spray.

Kerran viikossa

Siivoa koti perusteellisesti kerran viikossa.

Pyyhi lattiat ja muut pölyä keräävät pinnat – kukkia unohtamatta – nihkeällä siivousliinalla. Näin pinnoilla oleva hieno pöly lähtee paremmin kuin imuroimalla.

Poistat kosteista tiloista pisarajäljet ja kalkkisaostumat niin hanoista ja kaakeleista kuin WC-istuimestakin kätevästi Kiilto Hajusteeton Kylpyhuonepuhdistajalla.

Viikkosiivouksen yhteydessä kannattaa myös tuulettaa ja imuroida patjat ja vuodevaatteet.

Kerran tai pari vuodessa

Puhdista kerran tai pari vuodessa kodin kaikki pinnat:

Imuroi seinät ja katot, ja pyyhi ne nihkeällä siivousliinalla mahdollisuuksien mukaan.

Puhdista keittiön seinät ja kaapit – unohtamatta kaappien yläpintoja – esim. Kiilto Hajusteeton Kodinpuhdistaja suihkeella.

Puhdista ikkuna- ja lasipinnat hajustamattomalla Kiilto Hajusteeton Ikkunapuhdistaja suihkeella.

Puhdista ilmanvaihtoventtiilit ja vaihda suodattimet. Liesituulettimen rasvasuodatin kannattaa puhdistaa parin kuukauden välein.

Lisätietoja erilaisista yliherkkyyksistä ja allergioista löytyy Allergia- ja Astmaliiton sivuilta www.allergia.fi.