Serto - Allergiakodin puhdistus

Allergiakodin siivous

Suomalaisista joka toinen kärsii allergiaoireista jossain elämänsä vaiheessa. Siivouksessa allergiaoireita voivat aiheuttaa mm. ilmaan nouseva pöly, siivousaineiden hajusteet ja säilöntäaineet. Allergia- ja Astmaliiton myöntämä Allergiatunnus kertoo tuotteesta, joka ei sisällä lainkaan yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä ainesosia, materiaaleja tai hajusteita. Kiilto Hajusteeton Kodinhoitotuotteet on Allergia- ja Astmaliiton kanssa yhteistyössä kehitetty täysin hajusteeton ja väriaineeton kodinpuhdistusainesarja.

Allergikolle miellyttävä kodin siivous

Suursiivouksen tarve vähenee huomattavasti, kun pidät kodin jatkuvasti siistinä. Rajut suursiivoukset saattavat aiheuttaa allergiselle sairauskohtauksen. Pesu- ja puhdistusaineita valitessasi kannattaa suosia tuotteita, joista on poistettu suurimmat ärsykkeet, kuten kirkasteet, hajusteet ja säilöntäaineet. Noudata aina pesuaineiden annosteluohjeita.

Allergikonkaan kotiin ei yleensä tarvita antibakteerisia puhdistusaineita. Herkkäihoisen kannattaa suojata kädet vinyylikäsineillä, sillä kumikäsineet saattavat aiheuttaa allergiaa. Ärsytyksen välttämiseksi kannattaa huolehtia myös siivousvälineiden puhtaudesta.

Lisätietoja erilaisista yliherkkyyksistä ja allergioista löytyy Allergia- ja Astmaliiton sivuilta www.allergia.fi.