Meistä

Aito koti vetää puoleensa

Yhdelle siivous on hemmottelua – toiselle vähempikin riittää. Kodinhoitoon liittyy tunnetusti paljon opittuja tapoja, rutiineja ja vähintäänkin yhtä paljon tunteita. Aidon kodin hyväksyvä tunnelma syntyy monimuotoisista ja ajan hengessä elävistä kodinhoidon rutiineista – ei ole yhtä oikeaa tapaa pitää huolta kodistaan.

Aidossa kodissa on sallittua sotku siinä missä siisteyskin. Mitäpä jos tulisit sellaisena kuin olet, sellaiseen kotiin kuin se on?


Kotimaisuus

100-vuotias Kiilto on jo yli 60 vuoden ajan valmistanut ja kehittänyt puhdistus- ja pesuaineita Suomessa, pitämään huolta juuri suomalaisten kotien pinnoista. Me tunnemme suomalaiset kodit ja niiden eri pintamateriaalit sekä vaatimukset. Me otamme tuotekehityksessä huomioon Suomen neljä vuodenaikaa, erilaiset meille ominaiset likatyyppimme sekä siivoustottumuksemme.

Lue lisää

Kodin eri tilat ovat käytöltään, tahroiltaan ja puhdistustarpeeltaan erilaisia. Keittiötä siivotaan yleensä päivittäin. Sen pinnoille kertyy eniten vaikeasti poistettavaa rasvalikaa sekä kuivuneita ruokatahroja. Siksi keittiön puhdistusaine tuleekin olla nopea käyttää ja tehokas juuri keittiön ongelmalliselle lialle. Lattioita taas pestään harvemmin, sillä pinnoille kertynyt pöly ja lika useimmiten imuroidaan pois. Pesuaineen tulisi silloin hoitaa pintaa ja tehdä viikoittaisesta siivouksesta helpompaa. Monipuolisesta Kiilto Kodinpuhdistustuotteiden valikoimasta löydät juuri oikean tuotteen oikeaan tilaan ja likaan. Valitsemalla oikean tuotteen poistat lian tehokkaammin ja saat täydellisen puhtaan lopputuloksen.

Valtaosa Kiilto Kodinpuhdistustuotteista valmistetaan Kiillon tehtaassa Hankasalmella, Jyväskylän kupeessa. Näiden tuotteiden pakkauksista löydät kotimaisesta valmistuksesta kertovan Avainlippu-merkin. Avainlipun käyttöä valvoo Suomalaisen Työn Liitto.


Vastuullisuus

Me sitoudumme tulevaisuuteen. Vastuullisuus on Kiillossa kaiken läpileikkaava toimintatapa, joka näkyy suhteessa ympäristöön, ihmisiin ja ympäröivään yhteiskuntaan. Kiilto Kodinhoitotuotteet ovat turvallisia sekä käyttäjälle että ympäristölle.

Lue lisää

Laadukas tuote koostuu vastuullisista valinnoista

Jokaisen uuden tuotteen kehitykseen kytkeytyy aina kiinteästi myös ympäristönäkökohtien huomiointi. Ympäristö- ja turvallisuusvastuu kattaa koko tuotteen elinkaaren tuotekehityksestä raaka-aine- ja pakkausvalintoihin, tuotantoon, jakeluun, käyttöön sekä pakkauksen ja tuotejäämien hävittämiseen asti. Kun tuotteet valmistetaan lähellä, kuljetusmatkat, ja siten myös niiden aiheuttamat ympäristövaikutukset jäävät pienemmiksi.

Meitä ohjaa tahto olla alamme ympäristöjohtaja, jonka asiantuntijuudella rakennetaan uusia onnistumistarinoita. Etsimme jatkuvasti uusia tapoja tehdä asiat paremmin. Tästä esimerkkinä otimme aurinkopaneelit käyttöön Hankasalmen tehtaalla, jossa valmistamme Kiilto Kodinpuhdistustuotteita.

Tuotekehityksessä etsimme jatkuvasti ympäristöä vähemmän kuluttavia raaka-aineita ja pakkausmuotoja. Tuotannossa keskitymme ympäristöä huomioivaan teknologiaan, sekä puhtaisiin ja energiaa säästäviin tuotantoprosesseihin. Tavoitteena on pienentää kokonaisjätemäärää, jäteveden osuutta kokonaisvedenkulutuksesta sekä tuotantotonnia kohden käytettyä kokonaisenergiamäärää.

Kiilto kodinpuhdistustuotteet ovat nopeasti biohajoavia

Biohajoavuus tarkoittaa aineen pilkkoutumista luonnossa pienemmiksi yhdisteiksi, kuten hiilidioksidiksi, vedeksi ja mineraalisuoloiksi. Raaka-aineiden biohajoavuus on määritelty siten, että nopeasti biohajoavat raaka-aineet pilkkoutuvat testattaessa 28 päivän aikana vähintään 60 prosenttisesti.

Kiilto Kodinpuhdistustuotteiden biohajoavuusprosentilla kerrotaan nopeasti biohajoavien raaka-aineiden osuus koko raaka-ainemäärästä lukuun ottamatta vettä. Osuus on laskettu tuotteen aktiiviaineista ja näin ollen tuotteen sisältämän veden määrä ei vaikuta biohajoavien aktiiviaineiden prosenttiin. Kiilto Kodinhoitotuotteiden aktiiviaineista 100% on nopeasti biohajoavia.

Joutsenmerkki kertoo ympäristön kannalta parhaasta tuotteesta

Joutsenmerkki eli Pohjoismainen ympäristömerkki viestii ympäristön kannalta parhaista tuotteista tai palveluista. Joutsenmerkityt tuotteet täyttävät tiukat kriteerit, jotka ottavat huomioon tuotteen koko elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset. Vuonna 2023 Kiillon tuoteuudistuksen myötä kaikille Kiillon kodinpuhdistustuotteille on myönnetty Joutsenmerkki, mikä takaa sen, että tuotteen ympäristövaikutukset on arvioitu ja tuote on käyttäjälleen turvallinen ja tutkitusti tehokas.

Resbonsible care – vastuu huomisesta

Kiilto Kodinpuhdistustuotteiden valmistaja Kiilto on sitoutunut kemianteollisuuden vapaaehtoiseen Responsible Care – Vastuu Huomisesta -ohjelmaan, joka velvoittaa toiminnan jatkuvaan parantamiseen kaikilla ympäristö-, terveys- ja turvallisuusalueilla. Ympäristön huomioiminen ja suojeleminen ovatkin kantavia voimia koko toiminnallemme.

Tavoitteemme on vaikuttaa tuotteen ympäristömyötäisyyteen koko elinkaaren osalta sekä tukea ympäristölle ystävällistä kehitystä. Kannamme vastuuta ihmisistä ja ympäristöstä – huomioiden asiakkaamme, henkilöstömme sekä meitä ympäröivän yhteiskunnan.


Kiillon tarina

Kiillon historia alkaa vuodesta 1919. Silloin Tampereen Pispalassa perustettiin Teknokemiallinen Tehdas O/Y Santalahti, jossa valmistettiin erilaisia kiillokkeita, liimoja ja vahoja esimerkiksi kenkätehtaille sekä huonekalukauppiaille. Vuonna 1924 yhtiön nimi muutettiin Kiilloksi, koska nimi kuvasi paremmin yrityksen valmistamia tuotteita.

Lue lisää

Aito koti vetää puoleensa

Kiillon historia puhdistusaineiden parissa alkaa jo vuodesta 1952, kun silloinen Farmos osti Salon Saippua Oy:n saippuatehtaat. Monta vuosikymmentä kehitettiin ja valmistettiin ammattikäyttöön tarkoitettuja puhdistus- ja hoitoaineita eri brändien alla, kunnes vuonna 1999 niiden rinnalle tuotiin suomalaiseen kotiin kehitetyt, ympäristömerkityt Kiilto Kodinhoitotuotteet. Uusia tuotteita markkinoitiin näkyvällä mainoskampanjalla ja Kiillon puhdistusaineet tulivat tutuiksi myös päivittäistavarakauppojen hyllyillä. Suomalaisille tuttu Puhdas koti vetää puoleensa -slogan seurasi Kiilto Kodinpuhdistustuotteita vuodesta 2000 vuoteen 2022. Nyt on kuitenkin aika haastaa kodinhoitoon ja siivoukseen liittyviä paineita täydellisen puhtaasta kodista ja tuoda lempeyttä kodinpuhdistukseen. Toivotamme tervetulleeksi sotkun siinä missä siisteydenkin. Mitäpä jos tulisit sellaisena kuin olet, sellaiseen kotiin kuin se on? Vuodesta 2023 Kiillon uusi slogan on: Aito koti vetää puoleensa.

Valtaosa Kiilto Kodinpudistustuotteista kehitetään ja valmistetaan Suomessa, hoitamaan juuri suomalaisten kotien pintoja. Monipuolisesta valikoimasta löydät juuri oikean tuotteen oikeaan tilaan ja likaan. Valitsemalla oikean tuotteen poistat likaa tehokkaammin ja saat täydellisen puhtaan lopputuloksen.

Jäikö mieltäsi askarruttamaan jokin?

Haluamme palvella sinua mahdollisimman hyvin ja kehittää tuotteitamme monipuolisesti, siksi mielipiteesi on meille tärkeä!