Serto - Uusi nopea tapa tiskata

Uusi nopea tapa tiskata

Kiilto Suihkutettava Käsitiskiaine helpottaa pienen tiskin tiskaamista, sillä sitä ei tarvitse laimentaa veteen. Suihkuta astian pinnalle, harjaa ja huuhtele. Näin säästät vettä ja voit säädellä helposti käytettävän pesuaineen määrää. Kiilto Suihkutettava Käsitiskiaine on tehokas ruuan rasvalikaan ja kiinni palaneeseen ruokaan uuniastioissa.

Astianpesu

Astianpesu on muuttunut vuosien mittaan ja astioita on monenlaisia. Tänä päivänä suurin osa astioista kestää konepesua, mutta on kuitenkin myös astioita, joita ei pitäisi pestä koneessa.

Pinttyneet kahvikupit

Jos kahvi- tai teekupit ovat pinttyneet, eivätkä lähde puhtaiksi astianpesukoneessa tai niitä ei voida pestä astianpesukoneessa, voi pinttymiä yrittää poistaa konetiskiaineella hangaten.

Kiinni palanut ruoka astioissa

Kiinni palanut ruoka on usein ongelmallisinta puhdistettaessa astioita. Ohessa vinkkimme palaneen ruuan poistamiseen uunivuoista ja teräskattiloista.

Olo- ja makuuhuone

Olohuoneessa viihtyy koko perhe yhteisen tekemisen parissa. Olo- ja makuuhuoneet eivät likaannu yhtä helposti kuin kodin muut tilat, toisaalta tekstiileistä kertyy huoneeseen paljon pölyä. Usein näiden tilojen siivoukseen riittääkin pölynimuri, mikrokuituliina sekä Kiilto Kodinpuhdistaja suihke.

Keittiö

Keittiö on suomalaisille kodin sydän. Siellä vietetään yhteistä aikaa ruoanvalmistuksen ja yhdessäolon merkeissä. Keittiön siivoustarve on yleensä päivittäistä ja vaatii tuotteelta helppokäyttöisyyttä sekä nopeutta.

WC- ja kylpyhuone

Täydellisen puhdas kylpyhuone on kutsuva. WC- ja kylpyhuonetilat on helppo pitää siistinä, kun puhdistat niitä säännöllisesti. Kiilto Kodinhoitotuotteilla poistat kosteisiin tiloihin herkästi kertyviä kalkkisaostumia, ja niiden keräämää likaa, ja saat myös kosteat tilasi puhtaan raikkaiksi.

Hajut

Haju johtuu yleensä liasta ja kun poistaa lian poistuu yleensä myös hajun aiheuttaja. Erityisesti likaantuvia ja helposti haisevia kohteita kotona ovat WC ja esim. biojäteastia.

Kalkkisaostumat

Kalkkisaostumia muodostuu yleensä sinne, missä käsitellään vettä. Pinnalle kerääntynyt kalkki tekee pinnan karheaksi ja siihen alkaa kerääntyä myös muuta likaa.

Saippuajäämät

Saippuajäämiä kylpy-ja pesutiloissa vai pesuainejäämiä lattialla? Erilaisiin kohteisiin löytyy tehokkaita ratkaisuja.

Sauna

Meille suomalaisille sauna on yksi kodin tärkeimmistä paikoista, ja puhdas ja raikas sauna luokin viihtyisän tunnelman saunailtoihin.

 

Home ja punahome

Punahome kertyy yleensä kylpyhuoneiden kosteisiin kulmiin ja sinne missä on saippua- ja rasvalikaa. Punahome poistetaan desinfioivalla puhdistusaineella.

Sormenjäljet

Mustia sormenjälkiä, rasvaisia sormenjälkiä – isoja ja pieniä. Niitä ilmestyy kuin tyhjästä.

Ruokatahrat

Murusia ja erilaisia ruokatahroja tulee aina kun kotona syödään ja herkutellaan. Lapsiperheissä varsinkin tätä likaa löytyy runsaastikin, mutta onneksi sen siivoaminenkin voi olla myös helppoa.

 

Punaviini

Punaviinitahrat poistat parhaiten tuoreena. Jos punaviini imeytyy materiaaliin esim. puuhun, sen poistaminen on erittäin työlästä ja voi vaatia esim. lattiapinnan hiomisen.

Kahvi- ja elintarviketahrat

Kahvi ja elintarviketahtat kuten marja-, mehu-, viini-, hedelmä-, maito-, kahvi-, tee ja oluttahrat kovilla, lakatuilla, maalatuilla ja vahatuilla pinoilla puhdistetaan neutraalilla tai heikosti emäksisellä pesuaineella ja vedellä.

Rasvalika keittiössä

Rasvalikaa voi olla kaakelipinnoilla mutta myös muilla kodin ja erityisesti keittiön pinnoilla. Pesuaineen valinnassa kannatta huomioida pinnan materiaali ja muistaa tarkistaa aran pinnan kesto. Vaikeat ja pinttyneet tahrat voivat vaatia tehopuhdistajien tai emäksisten pesuaineiden käyttöä.

Rasvalika kosteissa tiloissa

Kuten rasvalikaankin, saippuajäämiin tehoaa parhaiten emäksiset pesuaineet. Tarkista aina aran pinnan kesto.

Pöly

Pölylikaan ei yleensä tarvita voimakkaita pesuaineita, vaan ne voi poistaa neutraaleilla Kiilto Kodinpuhdistajilla, joista samalla jää tilaan raikas tuoksu.  Pölyt kannattaa pyyhkiä säännöllisesti, sillä pöly ärsyttää myös esim. silmiä ja hengitysteitä leijaillessaan huoneilmassa.

Noki

Nokilika on verrattavissa rasvalikaan ja vaatii emäksisen puhdistusaineen. Kiilto Tehopuhdistaja soveltuu hyvin nokilian puhdistamiseen useimmilta pintamateriaaleilta. Tuotteen soveltuvuus aralle pinnalle kannattaa aina kokeilla ennen käyttöä. Saunatiloissa Kiilto Saunapesu poistaa nokilikaa tehokkaasti ja soveltuu kaikille saunan pinnoille.

Kura

Eteinen on kuin käyntikortti kotiin. Puhdas ja raikas eteinen antaa kodista hyvän vaikutelman.  “Puhdas koti vetää puoleensa” siksi kura kannattaa poistaa lattialta heti tuoreena, jolloin se ei myöskään leviä jaloissa muualle kodin tiloihin.

Kynätahrat

Tussi-, kuulakärkikynä- ja vahaliitupiirrosten poistamiseen kovilta pinnoilla voi tarvitaan järeämpiä aineita.

Meikkitahrat

Meikkitahrat ovat kodin tahrojen aatelia, niiden poistamiseen tarvitaan usein omat erityisaineensa.

Veri

Veritahrat pitäisi poistaa ennen kuin ne ehtivät kuivua. Veritarha lähtee parhaiten pois kylmällä vedellä ja neutraalilla pesuaineella.  Rautakaupoista saatavilla ammattisiivousaineilla voidaan desinfioida myös esim. parketille tulleita veritahroja tarvittaessa – tarkista materiaalipinnan kesto.